CUPA BETA-MIX, EDITIA A V-A
October 20, 2025 - October 24, 2025
Persoane de Contact:
Alexandru Bottyan 0740220501 | Caius Stoian 0731134004
Cele 7 echipe premiate vor primii cate 4 cupe. Toti participantii vor primi medalii.
Locul este garantat doar celor care achita avansul.
CLASAMENTUL PE SECTOR SE VA FACE PE CANTITATE
ECHIPELE CU CEA MAI MARE CANTITATE DE PESTI PRINSI DE PE SECTOARE VA MERGE IN GENERAL UNDE DIFERENTIEREA SE VA FACE IN FUNCTIE DE CANTITATE.
PREZENTAREA ECHIPELOR SE VA FACE IN DATA DE 19.10.2025 LA ORA 15, SE VA TRAGE LA SORTI DUPA CARE ECHIPELE SE VOR INSTALA PE STANDURI.CONCURSUL VA INCEPE IN 20.10.2025 LA ORA 7.00.IN ACEST INTERVAL NIMENI NU ARE VOIE SA EXECUTE VREO ACTIVITATE ASUPRA APEI.CEL CARE VA FI PRINS VA FI ELIMINAT.
REGULAMENT
I. CONDIŢII DE PESCUIT
A. Se pescuieşte cu 4 lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4.
B. NU este permisă folosirea momitorului. Se poate pescui doar cu plumb de orice formă ( chiar şi cu striaţii ) dar să fie de minim 50 de grame.
C. Se poate pune pastă sau nadă pe plumb.
D. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut). SE POATE FOLOSI CA ÎNAINTAS DE FORȚĂ FIRUL TEXTIL.MATERIALELE P.V.A sunt permise.
E. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
F. Este interzis pescuitul in afara standului.PESTELE SE SCOATE DOAR DIN INTERIORUL STANDULUI.SCOATEREA PESTELUI IN STANDUL VECIN ADUCE DUPA SINE ELIBERAREA PESTELUI FARA A FI CINTARIT.
G. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap DE MARIME MARE(minim15)- se va controla de catre arbitri, saltea de primire de marime mare şi spray pentru tratarea crapilor.ARBITIRII VOR CONTROLA SALTELELE DE PRIMIRE. ECHIPA CARE NU ARE SALTEA CORESPUNZATOARE NU V-A INCEPE CONCURSUL PANA CAND NU SE PUNE IN CONFORMITATE CU REGULEMENTUL. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora
H. Se poate intra în apă pina la genunchi la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
I. Concurenţii nu au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand-ELIMINARE . Se pot primi vizite până la ora 17.
J. Este obligatorie folosirea minciogelor tip triungi, minciogele de tip cerc sunt interzise.
K. ECHIPELE TREBUIE SA FIE DOTATE CU AVERTIZORI CU STATIE,DERANJAREA SONORA A VECINILOR ATRAGE DUPA SINE PENALIZAREA ECHIPEI IN PRIMA FAZA CU AVERTISMENT,LA CONTINUAREA ABATERII ECHIPA VA FI PENALIZATA CU DIMINUAREA CANTITATII DE PESTE CU 25 KG,LA PRIMA ABATERE, LA A DOUA ABATERE CU 50 KG,S.A.M.D.
L.Este interzisa folosirea minciogului cu cap ROTUND indiferent de diametrul acestuia. Este permisa folosirea minciogului cu cap triungi cu deschidere de minim 90 cm si ochiuri mici.
II . NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ),pamintul argila,bentonita este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boilesurilor şi peletelor în nadă. Este permisa doar spartura de aluna tigrata, folosirea alunelor intregi este strict interzisa.
B. Este permisă nădirea grea de la ora 08:00 la ora 18:00 Se pote folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia tip tripod, racheta de nădire şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Racheta de nădire nu trebuie să aibă un diametru interior mai mare de 50 mm şi o lungime mai mare de 200 mm. Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.
C. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 18:00 până la ora
08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra ). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
D. Semințele pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fierte.
III . CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurulMAI MARE DE 1KG.
B. La fiecare cântărire participă şi semnează in dreptul fiecărei rubrici arbitrii, concurenții și martorii.
C. Semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. Într-un sac se poate păstra un singur pește indiferent de greutatea acestuia.
D. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară dacă un exemplar are peste 20 kg. În cazul capturării amurilor, se va stabili la sedinta tehnica care sunt situatiile in care se pot cere cântariri suplimentare.
E. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort aceasta v-a primi avertisment,la al doilea crap mort echipa va fi depunctata cu 20 kg . La a treia abatere echipa va fi eliminate din concurs. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial.
G. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
H. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. În caz de egalitate la gramaj, se ia in ordine primul peste cel mai mare daca este la fel ,al doilea smd.
B. Premiile NU se cumulează. O echipă poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III general,, locul I sector,captura– II pe sector.
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi echipele pot pregati echipamentul. În acest interval de timp este interzisa sondarea apei.
B. Standurile sunt marcate terestru. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori)nu este permisa circulatia pe timpul concursului cu auto ramase la stand. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Făcutul focului în stand se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe. La arbitrii se vor găsi totuşi unele materiale medicale : pansamente, feşe, spirt, vată etc.dar strict numai pentru primul ajutor.
E. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
F. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
G. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
H. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Contestaţiile şi sesizările- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii. PRIN PLATA TAXEI DE CONCURS PARTICIPANTII SUNT DE ACORD CU REGULAMENTUL